Over Dreamcatchers

In oktober 2016 is Dreamcatchers opgericht als onderdeel van het traineeship ‘Verbeter de Wereld’. In 4 maanden moest een project worden opgezet op het gebied van het verbeteren van de wereld en van daaruit is Dreamcatchers ontstaan. Op 4 oktober 2017 heeft Stichting Dreamcatchers Nederland zich als officiële stichting ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Sinds januari 2019 organiseert Stichting Dreamcatchers Nederland samen met een netwerk van vrouwelijke vrijwilligers individuele Droomdagen voor vrouwen met een vluchtelingenachtergrond.

Over onze oprichter
Mariska is naast dat ze begaan is met mensen, vooral heel erg slim. Ze spreekt vloeiend meerdere talen, waaronder Frans, is altijd bezig om nieuwe dingen te leren en kan wakker worden gemaakt voor een goed literair boek. Toen zij als professional hielp expats naar Nederland te verhuizen, zag ze dagelijks het verschil tussen de ontvangst van expats en van vluchtelingen. Zij is dan ook heel ambitieus om hier verandering in te brengen. Haar doorzettingsvermogen, lef en leiderschapskwaliteiten zijn van groot belang voor Stichting Dreamcatchers Nederland. Het is haar persoonlijke droom om de kloof tussen Nederlanders en nieuwkomers te overbruggen.

Op 4 oktober 2017 is Stichting Dreamcatchers Nederland een feit.

Missie en visie
Het is onze missie dat mensen met een vluchtelingenachtergrond zich thuis voelen in Nederland. Dit willen wij bereiken door positieve ervaringen te creëren en op die manier het welzijn en de integratie van mensen met een vluchtelingenachtergrond in Nederland te verbeteren.

Sluit Menu