Droomdagen

Stichting Dreamcatchers Nederland organiseert samen met een netwerk van vrouwelijke vrijwilligers individuele Droomdagen voor vrouwen met een vluchtelingenachtergrond.

De Droomdag is een dagvullend programma dat begint met een heerlijk ontbijt op een bijzondere plek, gevolgd door een passende belevenis en afgesloten met een diner met familie, buren of vrienden. De middagactiviteit speelt in op de wens van de droomvrouw.

De vrouwen worden actief betrokken en mogen, nadat een Droomdag voor hen is gerealiseerd, in teamverband een Droomdag voor een ander organiseren. Zo worden ze opgenomen in een warm sociaal netwerk en leren ze over de Nederlandse gebruiken en taal.

Dit draagt bij aan het bevorderen van het welzijn en de maatschappelijke integratie van vrouwelijke vluchtelingen in Nederland.

Wat voor ambities en wensen voor Droomdagen voeren we allemaal uit? Dat is totaal afhankelijk van de mensen die we spreken. We hebben geen opzet of selectie waaruit ze kunnen kiezen. Wij willen dit juist geheel vanuit het individu zelf laten komen. Er zijn twee hoofdcategorieën te onderscheiden, namelijk ontspanning of iets leren, gericht op de toekomst. Bekijk hieronder de volledige lijst met uitgevoerde wensen. Hij blijft groeien dus blijf ons in de gaten houden!

Sluit Menu